NEWPORT (Glock's Toto Jr. x Jazz)

Geboren:    3-4-2018
Geslacht:   Hengst
Kleur:         Donkere vos
Stokmaat: 1,69m

WFFS:       geen drager

Fokker:     P. van Doorn (Leersum)
Eigenaar:  Stal Leeuwenhof

Gekeurd:  KWPN
Dekgeld:    € 1250,- ex btw ex verzendkosten
Leverbaar: vers
Gusttarief: € 300,-.

Newport draf 1
Newport galop
Newport draf 2

OPVALLEND VANAF DE EERSTE BEZICHTIGING

HET ZIT IN DE GENEN!

Newport beschikt over een natuurlijke souplesse die in combinatie met een goede houding, zeer goede balans en grote mate aan schakelvermogen, zorgen voor een goed gevoel bij de ruiter. Newport is bovendien zeer werkwillig, laat zich goed bewerken en heeft een eerlijke en goede instelling. 

Voor zijn aanleg als dressuurpaard wist Newport, met veel tot zeer veel aanleg, dan ook een 8,5 te scoren. Zijn totaal kwam uit op 82,5 punten met enkel achten en hoger!

Vanaf de eerste bezichtiging valt Newport reeds op door zijn kracht van achter uit.

 Deze zoon van de succesvolle GrandPrix hengst Glock’s Toto jr., en kleinzoon van de fenomenale Totilas, is een hengst met een opvallend goede stap, een groot aandachtspunt binnen de fokkerij. Zijn stap wordt door het KWPN omschreven als zijnde met zeer veel takt, krachtig en zeer goed van ruimte.

Voor zowel de stap als ook de galop scoorde de hengst dan ook een 8,5. Ook de draf, waarbij een mooi voorbeen gebruik opvalt, wordt beloond met een 8.

In de galop is de kracht van achter uit onmiskenbaar. De galop is zeer krachtig, bergop en met veel ruimte. De draf kenmerkt zich door een goede been techniek, een goede ruimte en goede houding. 

Video - eerste bezichtiging

Vanaf de eerste bezichtiging valt Newport reeds op
door zijn kracht van achter uit.

Video - longeren

Voor zijn aanleg als dressuurpaard wist Newport,
met veel tot zeer veel aanleg, dan ook een 8,5 te scoren.

DEKSTATION LEEUWENHOF

Stal Leeuwenhof is een Europees gecertificeerd dekstation met de mogelijkheid uw merrie te insimineren met alle SWS hengsten en daarnaast meer dan 40 goedgekeurde hengsten van diverse hengstenhouderijen waaronder VDL Stud, Van den Uytert, Team Nijhof, Hengstenhouderij Brinkman, Tivoli Zwartjens en Schöckemolle.