Een topatleet wordt niet geboren,
een topatleet wordt gemaakt, vanaf de eerste dag.

ZADELMAK MAKEN

De basis voor een succesvol sportpaard...

...is het correct zadelmak maken van een jong paard. Om een correcte opleiding te kunnen genieten is de eerste stap een kleine voor de mens, maar een enorme voor het paard .

Paarden komen bij Stal Leeuwenhof vanaf de eerste dag veel in de hand. Dit maakt het eerste verschil. Ideaal is het paard dat van veulen af aan veel in de hand is geweest en daarmee al een groot stap voor heeft op paarden die 3 jaar ingeschaard zijn geweest zonder regelmatig menselijk contact.

Poetsen, afspuiten, aan de hand lopen, longeren, grondwerk, een singel op, vervolgens een zadel. Stappen die telkens weloverwogen genomen worden en gepaard gaan met tijd om te wennen. Altijd vanuit vertrouwen en met respect voor het karakter van het paard in kwestie.

STAPMOLEN

Dagelijkse aanspanning in ontspanning

Dagelijks komen alle paarden in de stapmolen. Niet alleen als warming-up of cooling-down maar ook als extra beweging naast de training. De stapmolen zorgt voor een verbetering op de basisconditie van de paarden en vermindert daarmee de kans op eventuele blessures. De molen van Stal Leeuwenhof is overdekt en kan derhalve in alle seizoenen gebruikt worden.

TRAINING EN HERHALING

Om tot het ideale sportpaard te komen...

...heeft ieder paard zijn eigen benadering nodig.
Stal Leeuwenhof kijkt naar een paard als individu en past daar het trainingsschema op aan.

Om uw paard te ontwikkelen tot een winnaar beginnen we met de ontwikkeling tot een krachtige en soepele atleet. We gymnastiseren en zorgen voor een gedegen spieropbouw. Spieren opbouwen kost tijd. Pezen, banden en andere structuren hebben nog meer tijd nodig dan spieren om te groeien. Om blessures te voorkomen zorgt Stal Leeuwenhof voor een gedegen training waarin veel afwisseling geboden wordt in aanspanning en ontspanning. Paarden komen dagelijks buiten in één van de vier aanwezige paddocks.

Dagelijks komen de paarden in de paddocks